100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

Find billig ulykkesforsikring ved at sammenligne tilbud

KUN ANERKENDTE SELSKABER

  • Hvilke forsikringer bør du have

    Hvis der opstår en ulykke, er der nogle forsikringer, som du ikke har råd til at undvære, da det kan have store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, indboforsikring og bilforsikring er forsikringer, du bør prioritere, mens ansvarsforsikringen på en bil er påkrævet ved lov. Vi råder dig også til at se nærmere på fordelene ved en ulykkesforsikring og en rejseforsikring.

  • Sådan får du billigere forsikring:

    Forsikring kan hurtigt blive dyrt, men det er en tryghed, du skal have råd til. Men når det er sagt, er der nogle tricks, du bør overveje for at få endnu billigere forsikring. Der er selvrisiko, samlerrabatter og tjekke priser på flere selskaber. Hvis du har råd til det, vil du måske have en højere selvrisiko. Derefter vil forsikringspræmien også blive lavere. Tjek, om du kan få samlerabat ved at samle alle dine forsikringspolicer på ét sted. Sidst men ikke mindst, brug en sammenligningstjeneste for at lade forsikringsselskaberne konkurrere om dig.

Tilbagemelding fra brugere
  • en super nem måde at hente tilbud! de fleste ringede inden for 2 dage, så alt ialt en rigtig god side. vender klart tilbage igen.

    Patrick Andersen/Stevns
  • God og nem måde at danne sig et overblik over ens muligheder når man skal tegne forsikringer

    Jesper Larsen/København
  • god service

    Sarah Olsen/Næstved

Find den billigste og bedste ulykkesforsikring

Hvis uheldet er ude og du falder på trappen, styrter på cyklen eller kører galt, er det godt at have tjek på din ulykkesforsikring. Den dækker dig nemlig, hvis du får permanente skader efter en pludselig hændelse.

Ulykker rammer tilfældigt - og de færreste mennesker går gennem livet uden. Derfor bør du kraftigt overveje at tegne en ulykkesforsikring. Det er en forholdsvis billig forsikring, som kan få stor betydning for din økonomi og fremtid.

Ulykkesforsikringen kan dække både tabt arbejdsfortjeneste, varige mén, psykologisk krisehjælp og er i det hele taget et økonomisk plaster på såret, når du er kommet til skade.

Herunder kan du blive klogere på, hvad en ulykkesforsikring er og hvad den dækker, men også på hvordan du finder den billigste ulykkesforsikring til dine behov. 

Hvad er en ulykkesforsikring og hvad dækker den?

Ulykkesforsikringen dækker dig økonomisk, hvis du kommer til skade og får varige mén. Det kan være, at du mister synet på det ene øje, eller at du mister en tommelfinger på din hånd. Det kan også være, at du får posttraumatisk stress som følge af en pludselig traumatisk hændelse.

Ulykkesforsikringen kan også gå ind og sikre dine efterladte et beløb, hvis du afgår ved døden. De fleste ulykkesforsikringer dækker kun skader, hvis de giver mén, som skader dig med 5% eller derover. Det kaldes en méngrad.

Får du skader med en méngrad på over 5%, vil du altså få udbetalt en erstatning, hvis størrelse afgøres af din samlede forsikringssum. Udover erstatning kan du ofte også få dækket udgifter til behandling og/eller genoptræning ovenpå din skade.

En ulykkesforsikring dækker dig desværre ikke i alle tilfælde af ulykker. Den dækker nemlig ikke i en række situationer, hvor du selv har været delvist skyldig i din ulykke - enten direkte eller indirekte. Det drejer sig typisk om:

  • Ulykker der er indtruffet under påvirkelse af euforiserende stoffer

  • Ulykker der er indtruffet under påvirkelse af alkohol

  • Ulykker hvor du har handlet groft uagtsomt

  • Skader der er opstået som følge af sygdom

Læs dog altid din police grundigt igennem, så du er helt sikker på, præcist hvad din ulykkesforsikring dækker og hvad den ikke dækker.

Læs mere om hvad en ulykkesforsikring er og hvordan den dækker lige her

Forskellige typer af ulykkesforsikring

Der findes forskellige typer af ulykkesforsikringer, som hver især dækker enten nogle specifikke tidspunkter af dagen eller specifikke områder.

  • Heltidsulykkesforsikring
    En heltidsulykkesforsikring dækker hele døgnet rundt. Uanset hvornår din skade er opstået, dækker heltidsulykkesforsikringen.

  • Fritidsulykkesforsikring
    En fritidsulykkesforsikring dækker udelukkende skader, som er opstået i din fritid.

  • Børneulykkesforsikring
    Dit barn er ikke dækket af din egen ulykkesforsikring, og derfor kan man tegne en børneulykkesforsikring for børn under 18 år.
    Rejseulykkesforsikring
    Køber man en rejseforsikring, vil der nogle gange være tilknyttet en rejseulykkesforsikring, som dækker dig ind, hvis der skulle ske en ulykke på rejsen.

  • Gruppeulykkesforsikring
    En gruppeulykkesforsikring købes ofte af arbejdspladser, foreninger eller institutioner. Den dækker nemlig kollektivt. Så hvis man f.eks. som arbejdsplads tegner en gruppeulykkesforsikring, dækker den medarbejderne, mens de er på arbejdspladsen.

  • Autoulykkeforsikring
    En autoulykkesforsikring dækker eventuelle skader opstået på fører af bilen og eventuelle passagerer i bilen i tilfælde et færdselsuheld. Forsikringen er knyttet til en bestemt bil, og vær også opmærksom på, at nogle autoulykkeforsikringer udelukkende dækker føreren af bilen og ikke dens eventuelle passagerer.

Det er vigtigt at have styr på, hvilke ulykkesforsikringer man har og hvilke man har brug for. Har man f.eks. en gruppeulykkesforsikring gennem sit arbejde, vurderer man måske, at en fritidsulykkesforsikring er et fint supplement frem for den større heltidsulykkesforsikring.

Har man flere ulykkesforsikringer, som overlapper i dækningsområde, skal man huske at indberette sin skade hos alle relevante instanser, da man sagtens kan få udbetalt erstatning fra flere forskellige typer ulykkesforsikringer på samme skade. Hvis du eksempelvis er så uheldig at komme slemt til skade på din ferie, vil du kunne få erstatning fra både en heltidsulykkesforsikring, fritidsulykkesforsikring og rejseulykkesforsikring.

Så hvis du har mere end én type ulykkesforsikring, er det altid værd at tjekke, om du har dækning flere steder, hvis uheldet er ude.

Typiske tilvalg til en ulykkesforsikring

Mange ulykkesforsikringer kommer med en række tilvalgsmuligheder, som giver en udvidet dækning. Er du på udkig efter den billigst mulige ulykkesforsikring, er du muligvis ikke interesseret i tilvalg, men det kan være penge, der er rigtig godt givet ud i det lange løb.


Typiske tilvalg er:
 

  • Strakserstatning 
    Her kan du få udbetalt et engangsbeløb, hvis du for eksempel brækker benet eller river et korsbånd over.

  • Tyggeskader - udvidet tandskade 
    Du får erstatning, hvis du tygger i en fremmed genstand og ødelægger en tand.

  • Farlig sport 
    Hvis du dyrker en sport, hvor risikoen for at komme til skade er særligt høj, skal du som oftest have et tilvalg. Det kan være motorsport, kitesurfing eller forskellige former for kampsport.

  • Kritisk sygdom

En god ulykkesforsikring er relevant gennem hele livet

En god ulykkesforsikring er relevant gennem hele livet. Lige fra barnsben til man når pensionsalderen, er en ulykkesforsikring en god sikring af skader på dit helbred. For uanset hvilken alder man har, er ulykker svære at undgå. Det er således de færreste, der kan gå gennem et helt liv uden at bruge deres ulykkesforsikring. Og når uheldet først er ude, kan det være rigtig surt at mangle en ulykkesforsikring. Det er nemlig relativt store beløb, man kan få udbetalt i erstatning, når man kommer slemt til skade.

Ulykkesforsikring af børn

Hvis du har børn, er det vigtigt at have styr på ulykkesforsikringen, så du er dækket ind, hvis de kommer til skade. Ifølge Børneulykkesfonden må hele 150.000 børn under 15 år desværre hvert år på skadestuen som følge af en ulykke.

Og modsat hvad mange tror, er børn ikke dækket af din egen ulykkesforsikring. Ligeledes er de heller ikke dækket af en eventuel indbo- eller familieforsikring. Den dækker kun skader på jeres eget indbo eller skader dit barn har forårsaget på andre personer eller deres indbo.

Læs mere om ulykkesforsikring til børn lige her

Ulykkesforsikring til unge

I overgangen fra barn til ung voksen bliver en ulykkesforsikring ikke mindre relevant. Dog glemmer nogle unge at tænke på forsikringer, da de har været vant til at forældrene har stået for at tegne og betale dem. Udover at der kan være en manglende bevidsthed om forsikringens vigtighed, kan der også være et økonomisk aspekt i negligeringen af dem. Unge har sjældent mange penge til rådighed, hvorfor en ulykkesforsikring måske kan blive nedprioriteret.

Hvad mange måske ikke ved, er dog, at der findes mange ulykkesforsikringer skræddersyet mod unge mennesker, hvor prisen eksempelvis også er billigere end ulykkesforsikringer til ældre voksne.

Læs mere om ulykkesforsikring til unge her

Ulykkesforsikring som pensionist

Som pensionist er det også vigtigt at forholde sig til en ulykkesforsikring. Har man en i forvejen, skal man f.eks. være opmærksom på, at mange forsikringsselskaberne ændrer dine vilkår, når du kommer op i alderen. Du kan bl.a. opleve at din ulykkesforsikring bliver dyrere, eller at din erstatning bliver nedsat.

Har du ikke en ulykkesforsikring i forvejen, kan du også opleve, at nogle forsikringsselskaber faktisk ikke vil have dig som kunde, hvis du er over en vis alder. Vil du gerne have en ulykkesforsikring, er der dog stadig mange forsikringsselskaber, der vil tage dig ind som kunde, men du skal være opmærksom på, at det formentlig vil være med ringere vilkår, end yngre kunder oplever.

Læs mere om ulykkesforsikring som pensionist her

Hvordan afgøres din godtgørelse?

De fleste forsikringsselskaber udbetaler som nævnt erstatning ved en méngrad på 5% eller mere. Det vil sige, at du får udbetalt en erstatning, som procentuelt svarer til din méngrad. Hvis du har en méngrad på 25%, så får du altså udbetalt 25% af din forsikringssum. Kommer du til skade med din hånd svarende til en méngrad på 25%, som du har forsikret for en million kroner, så udbetaler din ulykkesforsikring en erstatning på 250.000 kroner.

Du kan selv lave en vejledende beregning her i AES' ménberegner her

Eksempler på udregninger i mén-tabellen:

  • Tab af tommelfinger: 25%

  • Lette, daglige rygsmerter: 5%

  • Moderat kronisk depression: 15%

  • Moderat posttraumatisk belastningsreaktion: 15%
     

Vær opmærksom på, at det kan være vanskeligt at vurdere psykiske skader. Det er da også de sager, der tager længst tid at behandle. 

Læs mere om psykiske arbejdsskader her

Sådan finder du den billigste ulykkesforsikring

Vil du gerne finde den billigste ulykkesforsikring, har vi nogle gode råd til, hvordan du kan bære dig ad. Husk dog, at pris ikke er alt, når det kommer til forsikring af dit helbred. Det vigtigste er, at du finder en forsikring, som passer til dine behov, og som giver dig en god tryghed. Disse tips og tricks kan du dog sagtens bruge til at finde den billigst mulige variant af den type ulykkesforsikring, der er den bedste for dig.

  • Sammenlign flere tilbud på ulykkesforsikring

  • Se, om du kan få rabat gennem foreninger

  • Se, om du kan samle flere forsikringer samme sted og dermed opnå samlerabat

  • Følg op på dine forsikringer

  • Betal årligt frem for månedligt eller kvartalsmæssigt

Indhent flere tilbud og få en billig bilforsikring

Undersøg markedet, før du vælger at tegne en ulykkesforsikring. Du kan spare mange tusinde kroner, hvis du sørger for at indsamle flere tilbud. Forsikringsselskaber vil nemlig gerne have dig som kunde, og det kan du udnytte til din fordel.

Det kan dog være en tidsrøver selv at kontakte forsikringstjenesterne, og derfor tilbyder vi hos TjenesteTorvet at gøre noget af det hårde arbejde for dig gratis og uden forpligtelse. Udfyld formularen her på siden, og så indhenter vi tilbud fra flere af forsikringsselskaberne på markedet, som herefter kontakter dig med deres tilbud på en billig ulykkesforsikring, der passer til dine behov. 

En ekstra fordel er, at selskaberne ved, at de konkurrerer om at få dig som kunde, så du kan forvente at få de bedste tilbud fra flere stærke aktører.

Tjek foreninger for tilbud

Det er ikke utænkeligt, at du kan finde en rabataftale på din ulykkesforsikring gennem foreninger, du allerede er medlem af. Virksomheder samarbejder nemlig på kryds og tværs, og derfor kan man sagtens komme ud for, at der ligger en god rabataftale og gemmer sig.

Tjek mulighederne for ‘samlerabat’

En måde at finde frem til en billigere ulykkesforsikring er at samle flere af sine forsikringer hos samme selskab. Mange forsikringsselskaber belønner denne slags loyalitet ved at give en form for ‘samlerabat’, hvor du kan få større rabatter, jo flere forsikringer du har hos det givne firma.

Følg op på din ulykkesforsikring

Der kan også være penge at spare ved at følge op på sin ulykkesforsikring hvert eller hvert andet år. Vilkår og priser ændrer sig nemlig næsten hele tiden, og derfor kan de vilkår og priser, du gik med til for et par år siden, måske være væsentligt dårligere, end hvis du skulle tegne forsikringen nu. 

Derfor kan det give god mening at undersøge, hvad markedsstandarden er, enten med henblik på at skifte selskab, eller med henblik på at bruge andre tilbud til at presse dit nuværende forsikringsselskab en smule.

Betal årligt

Du kan som regel få en lidt billigere ulykkesforsikring, hvis du ikke har noget imod at betale hele forsikringspræmien én gang årligt, frem for at dele den op i bidder enten måneds- eller kvartalsvis. Det skyldes, at hver betaling er forbundet med administrationsomkostninger for forsikringsselskaber, hvorfor det er billigere for dem, hvis du betaler én gang om året frem for 4 eller 12 gange.

Derfor kan man altså ofte få en lidt billigere ulykkesforsikring, hvis man betaler på årlig basis.

Hvad koster en ulykkesforsikring?

Prisen på ulykkesforsikringer varierer fra selskab til selskab, og den afhænger af flere forskellige faktorer.

Disse faktorer er med til at afgøre prisen på din ulykkesforsikring:
 

  • Type af ulykkesforsikring

  • Forsikringssum

  • Méngrad

  • Din alder og jobsituation

Type af ulykkesforsikring

Hvilken type ulykkesforsikring du vælger, betyder selvsagt noget for prisen på forsikringen. Eksempelvis vil en fritidsulykkesforsikring typisk være billigere end en heltidsulykkesforsikring. Det skyldes kort og godt, at en fritidsulykkesforsikring dækker dig i et kortere tidsrum af dagen, hvor heltidsulykkesforsikringen dækker døgnet rundt. Derudover kan prisen på forsikringen stige alt efter, om du ønsker tilvalg til forsikringen eller ej.

Forsikringssum

Hvor meget du forsikrer dig for, betyder også noget for prisen. Jo mere du forsikrer dig for, jo dyrere bliver din ulykkesforsikring. Det skyldes det simple faktum, at hvis du kommer til skade, skal forsikringsselskabet betale flere penge i erstatning, når din forsikringssum er høj, frem for når den er lavere. Har du eksempelvis forsikret dig for 1.000.000 kroner og får du mén svarende til 20%, får du udbetalt 200.000 kroner. Har du omvendt forsikret dig for 500.000 kroner, får du udbetalt 100.000 kroner. 

Derfor vil den sidstnævnte forsikringssum altså være billigere for dig at have. Selvom det kan være fristende at vælge en lav forsikringssum for på den måde at få en billigere ulykkesforsikring, skal du overveje, om de ekstra penge ikke er godt givet ud, hvis uheldet nu skulle være ude.

Méngrad

Prisen på din ulykkesforsikring kan også afhænge af, hvor høj en méngrad der skal til, før du kan få udbetalt erstatning. Standarden hos de fleste forsikringsselskaber er, at hvis din skade leder til en méngrad på 5% eller derover, vil du få udbetalt erstatning. Men hos nogle selskaber kan du ændre dette, så der eksempelvis skal være en mengrad på 8% eller 11% for at du kan få udbetalt erstatning. Ulykkesforsikringen vil altså blive billigere, men også have lidt dårligere dækning.

Din alder og jobsituation

Din alder og dit job spiller også ind på, hvor billig din ulykkesforsikring kan blive. I forhold til alder, kan man som tommelfingerregel regne med, at ulykkesforsikringen bliver dyrere, jo ældre man bliver. Det skyldes i al sin enkelthed, at jo ældre man bliver, jo flere skader vil man typisk komme ud for og skadesforløbene vil som regel vare længere tid. 

Samtidig spiller din jobsituation også ind. Arbejder du f.eks. på kontor, er risikoen for skader mindre, end hvis du har et mere fysisk krævende arbejde. Derfor vil ulykkesforsikringen også være billigere, jo mindre risikoen for skader i dit job er.

Sammenlign ulykkesforsikring gennem TjenesteTorvet og få en lavere pris

Hvis du spekulerer på, om du kan spare penge på at skifte forsikringsselskab og få en billigere ulykkesforsikring, kan du via TjenesteTorvets formularer modtage tilbud fra flere selskaber – helt gratis og uforpligtende. 

Det vil give dig et overblik over den dyreste og billigste ulykkesforsikring og også give et godt billede af de dækninger, som de enkelte forsikringsselskaber tilbyder.

Selv hvis du har en god ulykkesforsikring i forvejen, kan der være penge at spare ved at tjekke markedet igen. Det opdateres nemlig hele tiden i forhold til vilkår og priser.

Og det er langt fra usandsynligt, at du kan skifte til et selskab, som kan give dig en bedre pris på det samme produkt. Du kan også potentielt bruge den hårde konkurrence til at få dit selskab til at give dig en bedre aftale på dine eksisterende forsikring.

Når du indhenter tilbud gennem os, ved forsikringsselskaberne, at de er i indbyrdes konkurrence om at ‘vinde’ dig som kunde, hvorfor deres tilbud som regel er ekstra gode.

Vores sammenligningstjeneste er naturligvis gratis og uforpligtende.